Jägarnas favoritapp siktar in sig på Norge med färska miljoner

WeHunt The Great Wild Appar
Jägarnas favoritapp siktar in sig på Norge med färska miljoner

Wehunt ska expandera. Foto: Jessica Gow/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Wehunt kallar sig Sveriges största jaktapp. Nu riktas bössan mot Norge – och Europa.

När Breakit 2015 kartlade den svenska floran av jaktappar fanns en rad aktörer som trodde stenhårt på marknadspotentialen: The Great Wild, Wehunt, Easyhunt, Huntway och Vilth.

En av spelarna, The Great Wild, tvingades dock i höstas att gå in i en rekonstruktion för att rädda bolaget undan konkurs. 

Katrineholmsbaserade Wehunt tycks ha vind i seglen. I fjol ökade användarbasen med 50 procent, enligt bolaget som uppger att man har ”Sveriges största jaktapp". 

Nu tar Wehunt in 3 miljoner kronor i riskkapital – bland annat för att finansiera en expansion till Norge. I nästa steg väntar resten av Norden och andra länder i Europa. 

”Vi tror att vi kan nå 100.000 användare i Sverige. Men för att fortsätta att växa måste vi gå utanför Sveriges gränser”, säger Theodor Storm vd för Wehunt till Breakit.

I dagsläget har Wehunt 70.000 registrerade användare, varav omkring hälften är aktiva på regelbunden basis. Det kan jämföras med att det finns omkring 300.000 registrerade jägare i Sverige. 

Bolagets tjänst finns både i en enklare gratisversion och en mer avancerad betalvariant som kostar 199 kronor per år. Under 2016 landade Wehunts intäkter på 2,5 miljoner kronor. 

En rejäl utlandssatsning ska förhoppningsvis få den siffran att stiga rejält. 

”Vi tror att vi har goda utsikter i flera Europeiska länder. Vi tittar på några just nu och kommer troligen att lansera där redan under hösten”, säger Theodor Storm.

Bakom investeringen på 3 miljoner kronor står bland andra lokala investerare i Katrineholm, samt finansmannen Gerard De Geer och Lars Lindgren. 

Tictails forne Sverigechef Wilhelm Lundborg har tidigare blivit delägare och kliver nu in i bolagets styrelse.

Wehunt har haft ett försprång gentemot konkurrenterna då appen ursprungligen drevs som ett projekt inom Svenska jägareförbundet. Projektet köptes ut av privata investerare och har i dag förbundet som en viktig samarbetspartner. 

The Great Wild har i dag, efter rekonstruktionen, högtflygande planer som inkluderar en notering av bolaget

Läs fler artiklar
LÄS MER