Google och Apple shoppar loss – köper upp startups

Google och Apple shoppar loss – köper upp startups

Breakit

It-jättarna Google och Apple har köpt Metaio och Pusle.io.

Apple har lagt vantarna på startupen Metaio, ett företag verksamt inom så kallad augmented reality. Det framgår av inskickade juridiska dokument, rapporterar Techcrunch.

Metaio ligger bakom ett program som bland annat använts av Ferrari i deras showroom. Tekniken har även använts för att med hjälp av historiska foton möjliggöra det för användaren att på plats kunna få en uppfattning om hur saker och ting såg ut förr. Programmet finns tillgängligt både på surfplattor samt mobilenheter.

Företaget har i nuläget 150.000 användare i cirka 30 länder runt om i världen.

I ett uttalande avböjer IT-jätten från att offentliggöra varför man har förvärvat Metaio eller vilken framtidsroll bolaget väntas komma att ha inom Apple, skriver nyhetssajten.

Men det är inte bara Apple som är på förvärvshumör. Idag blev det även klart att Google köper startupen Pulse.io, som utvecklar teknik avsedd för att göra appar snabbare. Det meddelade IT-jätten i samband med sin utvecklarkonferens I/O, rapporterar Venture Beat. De finansiella detaljerna krng affären offentliggjordes inte.

Enligt Google kommer de anställda hos Pulse.io nu påbörja integrationen av dess teknik i Googles ekosystem. Under tiden kommer Pulse produkter förbli tillgängliga för nuvarande kunder. 

Pusle.io. grundades av nuvarande vd:n Ofer Ronan.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER