Rekordvecka för Uber – trots turbulens i bolaget

Breakit - Rekordvecka för Uber – trots turbulens i bolaget

Foto: TT

Finwire / Breakit

Uber har haft sin bästa vecka i USA nyligen, säger Rachel Holt till medier. Hon är företagets chef för USA- och Kanadamarknaden.

Kunderna har därmed inte låtit sig påverkas av den senaste tidens chefsbyten i företaget eller kampanjen #deleteUber, skriver Recode.

"Faktum är att i det mest mogna landet (USA reds.anm) har vi vuxit snabbare under de tio första veckorna i år än samma period i fjol", säger Holt.

"På mindre mogna marknader som Latinamerika var resorna upp med 600 procent i februari, i årstakt", tillägger hon. Företaget anger dock inga specifika siffror, enligt sajten.

Nyligen stämde en kvinnlig före detta anställd företaget för att hon blivit utsatt för sexuella trakasserier. Ubers vd Travis Kalanick hävdade då att han inte kände till anklagelserna men lovade att utreda saken.

Styrelseledamoten Arianna Huffington säger nu till flera medier att hon inte förväntar sig att Kalanicks roll som vd kommer att ifrågasättas. Företagets internutredning leds a Barack Obamas tidigare justitieminister Eric Holder.

Läs fler artiklar
LÄS MER