Ska hjälpa småföretag hitta rätt åk – leasinguppstickare landar investering

Almi Invest Spintop Ventures
Ska hjälpa småföretag hitta rätt åk – leasinguppstickare landar investering

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Almi invest och Spintop Ventures kliver in den digitala leasingplattformen Autodeal.

Bolaget Modern Car Group står bakom tjänsten Autodeal. Den beskrivs som en oberoende webbtjänst som ska hjälpa mindre företag att snabbt hitta den bästa affären när det kommer till att leasa bilar. 

I dagsläget hjälper leasingrådgivare kunderna via sajten, men framöver ska kunderna själva kunna navigera sig fram till rätt lösning via interaktiva verktyg. 

Nu får Modern Car Group in 5 miljoner kronor i riskkapital. Almi invest, Spintop Ventures och flera privata investerare står för fiolerna. 

”Vi är väldigt glada över att ha fått in en investerare som Almi Invest. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi ta nästa steg mot vårt mål att bli en digital bilhandlare”, säger Jesper Holmberg, vd för Modern Car Group i en skriftlig kommentar. 

Pengarna ska bland annat användas till en lansering mot marknaden och utveckling av plattformen. 

2015 omsatte Modern Car Group 2 miljoner kronor och gjorde ett resultat på minus 1,5 miljoner kronor. 

”Bilhandel på nätet kommer mer och mer och vi tror att Autodeal har potential att bli en stor aktör som förmedlare av bilaffärer”, säger Marcus Skärbäck, investeringsansvarig på Almi Invest, i en skriftlig kommentar.

Bolaget driver även flera sajter kopplade till bilköp, exempelvis Tjänstebilen.se.

Almi invest satsar, förutom på billeasing, just nu hårt på bolag som ska göra världen renare. Det sker i en stor fond inriktad på ”green tech” tillsammans med Tillväxtverket.

Är du själv sugen på att ta in kapital till din startup? Spana in Breakits färska guide över de viktigaste spelarna på den svenska riskkapitalmarknaden

Läs fler artiklar
LÄS MER