Techprofilen Peter Carlsson lämnar Fingerprint Cards styrelse

Fingerprint Cards

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Den tidigare Tesla-toppchefen lämnar Fingerprint. Det framgår av en kallelse till Fingerprints årsstämma.

På tisdagsmorgonen stod det klart att Fingerprint Cards vinstvarnar, drar tillbaka sin prognos för 2017 och skrotar utdelningsförslaget. Uppgifter som fick aktiekursen att rasa kraftigt på Stockholmsbörsen.

Fingerprint passade under morgonen även på att kalla sina aktieägare till årsstämma den 20 april på Hotel Gothia Towers i Göteborg. Bland punkterna i kallelsen framgår att valberedningen föreslår nyval av tre personer till styrelsen.

Förslagen till styrelsen är Alexander Kotsinas, som så sent som för ett år sedan avböjde omval till styrelsen. Nytillskott är även Ann-Sofie Nordh, IR-chef på Sandvik, samt advokaten Dimitrij Titov som sitter i valberedningen tillsammans med Tommy Trollborg och huvudägaren Johan Carlström.

Valberedningen föreslår vidare omval av Jan Wäreby, Urban Fagerstedt, Michael Hallén, Åsa Hedin, Tomas Mikaelsson och Carl-Johan von Plomgren. Jan Wäreby föreslås omväljas till styrelseordförande.

Den tidigare Tesla-toppchefen Peter Carlsson, som numera arbetar med den gigantiska batterifabriken Northvolt, har däremot avböjt omval. Han klev in i Fingerprint för bara ett år sedan.

Varför Peter Carlsson lämnar Fingerprint framgår inte.

Breakit har sökt honom för en kommentar.

Läs mer