Acosense stiger i premiärhandeln på Aktietorget

Finwire / Breakit

Acosense stiger rejält i dagens premiärhandel på Aktietorget.

Göteborgsbolaget Acosense har skapat en tjänst som ska effektivisera pappersindustrin. I fredags kunde Breakit avslöja att Ericssons vd Börje Ekholm i det tysta klivit in som delägare i bolaget.

Idag tog Acosense klivet in på Aktietorget och handlas i skrivande stund (09.30) för 11,30 kronor. Det är en uppgång på 31 procent jämfört med teckningskursen på 8,60 kronor.

Aktier för 5,8 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 4,30 miljoner aktier utestående och börsvärdet är nu 49 miljoner kronor.

Acosense erbjuder den globala processindustrin instrument som analyserar vätskors egenskaper med hjälp av ljud. Instrumenten möjliggör för kunderna att analysera och optimera sina processer, vilket leder till lägre kostnader och minskad energi- och miljöbelastning.

Nyemissionen inför noteringen på 12 miljoner kronor avslutades den 21 februari och tecknades till 60,8 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på drygt 500 procent. Acosense tillfördes 11,1 miljoner kronor efter emissionskostnader på 0,9 miljoner kronor. Emissionen tecknades av fler än 2.400 investerare.

Börje Ekholm har utöver Acosense även investerat i nattklubbsappen Keyflow.

Läs fler artiklar
LÄS MER