Robotarna tar över mäklaryrket – gå på lägenhetsvisning hemifrån

Robotarna tar över mäklaryrket – gå på lägenhetsvisning hemifrån

Sara Lindmark

Reporter

Skippa bostadsvisningen tiotals mil bort och spana in bostaden med hjälp av en robot istället. Den möjligheten erbjuds nu av en mäklarfirma i Umeå.

Numera behöver du inte fundera på om det är värt att köra trettio-fyrtio mil för att titta på lägenheten, fritidshuset eller villan i Västerbotten. Mäklarfirman Boporten i Umeå har köpt in en telenärvarorobot som agerar assistent på visningar.

“Vi har en ganska het marknad i Umeå eftersom det är en studentstad så mycket säljs innan visning. Det här underlättar servicen för de som har långt att åka”, säger Sara Stenlund, vd på Boporten.

Roboten styrs enkelt från vilken dator, iPad eller iPhone som helst och gör det möjligt att rulla från rum till rum. Det går också att justera höjden på ditt synfält för att kika på lågt liggande detaljer.

Det är samma typ av robot som vissa amerikanska företag använder sig av för att underlätta arbete på distans. Till utseendet ser den ungefär ut som en ipad fastmonterad på en segway.

“Du får en betydligt bättre bild av objektet än att bara titta på bilderna. Dessutom kan vi ju prata med varandra. Det har varit jättebra respons, säger Sara Stenlund.

Så bra respons att Boporten är öppen inför att köpa in fler robotar för att ännu fler ska få chansen att gå på digitala visningar.

Läs fler artiklar
LÄS MER