Maraton-startupen Worldsmarathons får in pengar från pizzakungen Dan Castillo

Worldsmarathons

Charlotte Melchert, grundare och vd på Worldsmarathons, i farten. Foto: Ellinor Hall.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Dan Castillo, medgrundare av Onlinepizza, är en av investerarna som går in när Charlotte Melcherts startup Worldsmarathons tar in 3,7 miljoner kronor i finansiering.

Worldsmarathons har skapat en digital marknadsplats för maratonlopp. Det fungerar ungefär på samma sätt som exepmelvis booking.com eller Ticketmaster - fast för långdistanslöpning och startplatser.

Bolaget har grundats av den tidigare managementkonsulten Charlotte Melchert.

“Jag är ingen inbiten löpare själv men jag har jobbat med Stockholm maraton tidigare. Då upptäckte jag den här luckan att inte fanns något lätt sätt att upptäcka och boka plats på maratonlopp”, säger Charlotte Melchert.

Nu har Worldsmarathons fått in en såddkapitalrunda på totalt 3,7 miljoner kronor, där Almi invest står för 1,7 av miljonerna.

Utöver Almi invest har bland annat Dan Castillo, medgrundare av Onlinepizza, klivit in i bolaget.

“Det som Worldsmarathons.com nu gör för långlopp har redan gjorts inom andra områden, till exempel reseindustrin, hyrbilar och bostadsuthyrning. Här finns en stor lucka vi planerar att fylla”, säger investeraren Dan Castillio, i ett pressmeddelande.

Även Bengt Maunsbach, partner på riskkapitalbolaget Altor och serieentreprenören Simon Josefsson finns med på investerarlistan.

“Alla investerare är bra komplement till varandra. Dan (Castillo reds. anm.) är till exempel jätteduktig på expansionsbiten och Simon (Josefsson reds. anm.) är tekniskt kunnig. Vi tog in dem egentligen mer för kompetensen än pengarna”, säger Charlotte Melchert.

Enligt bolaget deltar cirka 50 miljoner löpare runt om i världen i ett långlopp varje år.

Läs mer