Städtjänsten Helpling tar in nya miljoner

Finwire / Breakit

Städtjänsten Helpling, som backas upp av Rocket Internet, har tagit in tio miljoner euro genom en ny finansieringsrunda som leddes av Asia Pacific Internet Group.

Det skriver Techcrunch.

Asia Pacific Internet Group är ett joint venture mellan Rocket Internet och Ooredoo.

Företagsvärdet är däremot betydligt lägre än vid den föregående rundan på 42 miljoner euro, uppgav tekniksajtens källor.

Helpling ska denna gång inte heller ha fått full uppbackning från befintliga investerare. Exempelvis ska Accel som valde att hoppa ombord när Helpling slogs samman med brittiska Hassle valt att avstå den senaste rundan.

Helpling uppgav att syftet med den nya kapitalinjektionen var att hjälpa bolaget nå lönsamhet under nästa år. Bolaget avböjde att kommentera den lägre värderingen och uteblivandet av vissa befintliga delägare vid rundan.

På senare tid har Helpling vidtagit en rad åtgärder. Dessa har inkluderat en breddning av utbudet till att inkludera bland annat fönsterputsning, montering av möbler och målning. Vidare har bolaget fortsatt expandera främst på sin huvudmarknad i Tyskland samtidigt som man sagt upp stora delar av personalen.

I höstas fick 20 procent av alla anställda gå, vilket skedde tre månader efter köpet av Hassle för 32 miljoner euro.

 

Den Rocket Internet-backade städtjänsten Helpling fanns tidigare i Sverige – men det blev en kortlivad historia.

Läs fler artiklar
LÄS MER