Hexagons vd Ola Rollén åtalas för insiderbrott

Breakit - Hexagons vd Ola Rollén åtalas för insiderbrott

Ola Rollén. Foto: TT

Gustaf Rosensköld

Reporter

Mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén åtalas för insiderbrott av norska ekobrottsmyndigheten.

Åtalet rör handel i den norska Fingerprint-konkurrenten Next Biometrics.

I ett pressmeddelande skriver Hexagon att Ola Rollén trots åtalet kommer att fortsätta sitt arbete och att styrelsen har fortsatt förtroende för honom.

”Jag talar för hela styrelsen, samt för alla andra som gett sitt starka stöd till Ola – hans familj, medarbetare och Hexagons aktieägare – att vi står bakom Ola igenom denna process. Jag har full tilltro till att de anklagelser som han står inför kommer att avfärdas av domstolen,” säger Melker Schörling, Hexagons ordförande, i pressmeddelandet.

Ola Rolléns advokater, Christian B Hjort och Erik Keiserud, har gjort följande uttalande: 

"Vi är besvikna över dagens beslut. Vi anser att anklagelserna mot Ola Rollén är baserade på en felaktig tolkning av vilka regler som är tillämpbara i detta fall. Vi är således övertygade om att domstolen kommer att frikänna honom."

"Jag kommer att fortsätta leda Hexagon med full kraft så länge styrelsen och aktieägarna vill att jag stannar. Som processen ser ut idag, kommer mina advokater att sköta hanteringen av rättsfallet, så att jag även fortsättningsvis kan fokusera helhjärtat på min roll som vd och koncernchef", säger Ola Rollén.

I januari rapporterade SvD att Hexagon tagit fram en krisplan för ett scenario där Ola Rollén åtalas och att den senare planerade ta time-out om så skulle bli fallet.

Bolaget ska också ha låtit advokatbyrån Mannheimer Swartling granska brottsmisstankarna mot Ola Rollén, en granskning som enligt SvD ledde fram till slutsatsen att han varken skulle komma att åtalas eller fällas.

Läs fler artiklar
LÄS MER