Nyhetssajten BuzzFeed planerar en börsnotering

Nyhetssajten BuzzFeed planerar en börsnotering

Brian Ach/Getty Images for TechCrunch

Breakit

Nyhetssajten BuzzFeed planerar en börsnotering bekräftade vd Jonah Peretti i samband med en teknikkonferens på onsdagen, rapporterar The Guardian. Han gick däremot inte in på när det väntas ske.

Enligt Peretti, som tidigare varit med och grundat Huffington Post, är bolaget fokuserade på att expandera internationellt och på flera olika plattformar. Dessutom görs en satsning på videoinnehåll för att diversifiera företaget inom digital media.

BuzzFeed tog senast i augusti förra året in 50 miljoner dollar från välkända riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz och värderingen uppgick då till 850 miljoner dollar.

"Vi är nu mitt uppe i ett stort teknikskifte där nyheter och underhållning delas i allt högre grad via sociala nätverk och konsumeras på mobila enheter. Vi tror att BuzzFeed kommer bli ett framstående medieföretag", kommenterade Chris Dixon, partner vid Andreessen Horowitz, i höstas.

BuzzFeed som grundades 2006 har växt snabbt med sitt framgångsrecept att samla populära och trendande nyheter från webben och sociala medier.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER