Pånyttfödda Stampens nya drag – tar in techstjärnan Sara Wimmercranz

Pånyttfödda Stampens nya drag – tar in techstjärnan Sara Wimmercranz

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

E-handelsentreprenören och Backing Minds-investeraren Sara Wimmercranz är ett av namnen i mediehuset Stampens nya styrelse.

Det krisande mediehuset Stampen har ett minst sagt turbulent fjolår i bagaget. I maj förra året ansökte det skuldtyngda bolaget om rekonstruktion - vilket bland annat hotade 3.000 arbetstillfällen på bland annat flaggskeppet Göteborgs-Posten. 

I december räddades bolaget dock av nya namnkunniga investerare.

Nu har bolaget tillsatt sin nya styrelse och bland namnen återfinns bland annat techprofilen Sara Wimmercranz.

"Stampen når med sina titlar över 1 miljon läsare varje dag och journalistik är en demokratisk grundpelare. Som ni vet brinner jag för att hela Sverige ska leva och lokal journalistik spelar en stor roll, både för människor och näringsliv", säger hon till Breakit.

Sara Wimmercranz har tidigare grundat e-handelsbolaget Footway och driver idag investmentbolaget Backing Minds. Bolaget investerar i startupföretag som huvudsakligen är belägna utanför Stockholm, drivna av kvinnor eller entreprenörer med invandrarbakgrund.

Backing Minds har hittills bland annat investerat i Horse me up och betaltjänsten Transfer Galaxy.

Uppdraget på Stampen handlar bland annat om digitalisering.

"Alla mediebolag står inför stora utmaningar i den omställning som branschen går igenom, men nu har Stampen bättre förutsättningar att utvecklas än innan rekonstruktionen. Med min erfarenhet av digitalisering och e-handel hoppas jag kunna vara ett stöd för bolagets anpassning för läsaren i framtiden", säger Sara Wimmercranz.

Även Johan Kleberg, vd på Adlibris, tar plats i Stampens nya styrelse, tillsammans med Peter Markborn.

Josefin Meyer, Lennart Hörling, Stefan Johnsson och styrelseordförande Peter Hjörne återvaldes.

Sara Wimmercranz riskkapitalbolag Backing Minds har kontor i Stockholms nyaste startup-mecka Norrsken. Men det är genom att vända huvudstaden ryggen som hon och kollegan Susanne Najafi räknar med att nå framgång. Läs mer om det i vår färska helgintervju med Wimmercranz här.

Läs fler artiklar
LÄS MER