Trustpilot tar in monstersumma – Northzone fortsätter satsa

Trustpilot

Skärmdump

Sanna Wolf-Watz

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

I dag blev det klart att danska Trustpilot tar in ytterligare kapital. 620 miljonor kronor närmare bestämt. Pengarna kommer bland annat från svenska Northzone.

Kundomdömesplattformen Trustpilot, som idag finns i 16 länder med kunder från 65 länder och som har fler än 100.000 företag kopplade till sig, vill växa ytterligare och tar därför in 620 miljoner kronor i en ny riskkapitalrunda.

Pengarna kommer från de tidigare investerarna­ DJF Esprit, Index Ventures, Northzone och Seed Capital Denmark samt Vitruvian Partners.

Sammanlagt har Trustpilot nu tagit in omkring en miljard kronor i riskkapital sedan starten 2007. I dag är företaget ett av världens största kundomdömesplattformar för företag som inte är restauranger och hotel. Tanken är att kundrecensionerna drar nya kunder till e-handlare eftersom kunderna uppfattar deras sidor som mer pålitliga.

Det verkar även vara en affärsidé fler tror på. Breakit har tidigare kunnat rapporteras om att Trustpilots svenska konkurrenter Reco och Storebadge har nyligen börjat knyta entreprenörer till sina styrelser och skapa samarbetavtal för att kunna satsa framåt.

Läs mer