Svenska Northzone twittrade hakkors – hundratals konton kapade

Svenska Northzone twittrade hakkors – hundratals konton kapade

Finwire / Breakit

Flera hundra Twitter-konton har under onsdagen blivit hackade och märkta med Turkiets flagga i bakgrunden och meddelanden utskickade på turkiska.

Det skriver bland annat CNBC:s nätupplaga.

Vissa av tweetsen innehöll bland annat ett hakkors med hashtaggen ”Nazityskland” och ”Naziholland”.

I vissa fall ska tweetsen ha varit till förmån för Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, enligt nyhetssajten.

Bland de konton som hackats är de tillhörande finansmagasinet Forbes, Blockchain-organisationen, tyska fotbollsklubben Borussia Dortmund och Justin Biebers japanska konto.

Även det svenska riskkapitalbolaget Northzone, som bland annat är storägare i Spotify, drabbades. Tweeten, som du kan se i bilden i artikelns topp, raderades kort därefter.

Sedan en vecka tillbaka har stämningen mellan Turkiet och Nederländerna surnat till ordentligt. Detta efter att det sistnämnda landet vägrat Turkiets ministrar att få närvara i Nederländerna vid kampanjmöten för Erdogan.

Resultatet blev att Erdogan gick hårt åt Nederländerna genom att jämföra dem med nazisterna och säga att de skulle få betala för sina handlingar.

Nederländerna håller val i dag. Populistledaren Geert Wilders Frihetsparti är i konkurrens med regerande och liberala VVD om vem som blir största parti.

Läs fler artiklar
LÄS MER