Videobursts vd efter börsrusningen: Vi har inte ett skriftligt avtal

Videoburst
Videobursts vd efter börsrusningen: Vi har inte ett skriftligt avtal

Foto: Press.

Finwire / Breakit

Kursrallyt i Videoburst mattas sedan vd medgivit att skriftligt avtal med Google saknas.

Intresset för onlinevideobolaget Videobursts aktie nådde en febertopp under tisdagen efter att bolaget aviserat ett samarbete med Google kring marknadsföring och utbildning.

Trots att inga siffror eller detaljer angavs blev det ett rally i aktien som steg till 4,93 kronor som högst betalt, en uppgång med nästan 200 procent jämfört med måndagens stängningskurs på 1,65 kronor.

Nu har rusningen avtagit efter att bolaget berättat för Dagens industri att man inte har något skriftligt avtal på plats.

Farshad Shadloo, Googles kommunikationschef i Norden, påpekar att Google generellt sett har väldigt många olika typer av samarbeten med aktörer på marknaden.

Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, anser att Videobursts agerande är bedrövligt.

”Så här ska det inte få gå till. I bästa fall har bolaget vilselett marknaden, i värsta fall har man begått ett brott”, säger han till DI.

Videobursts aktie var klockan 16.15 upp med 109 procent till 3,45 kronor senast betalt. Aktier för 43 miljoner kronor har bytt ägare idag. Bara det är klart högre än börsvärdet som var 23 miljoner kronor räknat på måndagens stängningskurs.

Läs fler artiklar
LÄS MER