Skellefteåstartupen Printasquare byter ägare – medgrundare hoppar av

Printasquare
Skellefteåstartupen Printasquare byter ägare – medgrundare hoppar av

Teamet bakom Printasquare. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Ägarna bakom Printasquare säljer tjänsten till en okänd Stockholmsbaserad ägare.
“Att vara innovatör och utveckla en tjänst är inte samma sak som att driva upp och förvalta ett bolag”, säger Johan Fahlgren, medgrundare av Printasquare.

Skellefteåstartupen Printasquare började som en framkallningstjänst för Instagrambilder. Bolaget gav folk möjligheten att göra affischer eller inramade foton av bilderna man lagt upp på det sociala bildmediet.

Sedan dess har bolaget utvecklats till en mer generell e-handel för bildframkallning och erbjuder en rad olika former av affischer, fotoalbum och kollage.

För drygt ett år sedan fick bolaget in 2 miljoner kronor i riskkapital från Skellefteåbaserade Ackra invest och har sedan dess även fyllt på kassan med ett lån på 1 miljon kronor från Norrlandsfonden.

Nu har ägarna beslutat sig för att sälja tjänsten vidare till en okänd ägare, rapporterar nyhetssajten Norran. Även köpeskillingen är okänd men när bolaget fick in kapital för ett år sedan värderades det till 20 miljoner kronor. Då omsatte bolaget 7 miljoner kronor och gjorde näst intill nollresultat.

“Vi som har byggt bolaget är duktiga innovatörer och designers. Men att vara innovatör och utveckla en tjänst är inte samma sak som att driva upp och förvalta ett bolag. Vi kände någon gång under förra året att om det här ska få en chans att blomma ut så blir det i samarbete med någon annan eller under annat ledarskap”, säger Johan Fahlgren, medgrundare och vd på Purplefox, bolaget bakom Printasquare, till Breakit. 

Han kommer själv att lämna bolaget medan medgrundaren Fredrik Johansson kommer att stanna kvar och jobba vidare med bolaget.

“Jag vill tillbaka till innovation och design. Fredrik ville gärna fortsätta vara med och driva det här”, säger Johan Fahlgren.

I samband med förvärvet kommer bland annat administration och sälj att flyttas till Stockholm. Programmerings- och utvecklingsavdelningen kommer dock att stanna kvar i Skellefteå.

“Det känns bra att ett så viktigt kärnområde blir kvar i Skellefteå och på sikt kan det röra sig om ytterligare tjänster”, säger Fredrik Johansson i ett pressmeddelande från bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER