Biljätte börjar med 3D-utskrifter

Ford

Finwire / Breakit

Ford uppger att de börjar med att testa 3D-utskrifter av bildelar som skulle kunna innebära ett genombrott för bilbranschen.

Det återger CNBC.

Lägre tillverkningskostnader och snabbare leveranser är två fördelar som anges. Eftersom plastdelarna är lättare än nuvarande material skulle det också ge en bättre bränsleekonomi.

För modeller som tillverkas i mindre upplaga, till exempel racingbilar, så skulle 3D-printing även kunna innebära bättre möjligheter att testa prototyper av bildelar och komponenter.

Leverantören som Ford kontrakterat är Stratasys som är ett företag baserat i Minnesota. Ford uppges vara den första biltillverkaren som testar Stratasys produkt Infinite Build 3-D.

Enligt IDC kan marknaden för 3D-printade komponenter, inklusive mjukvara, material och service uppgå till 28,9 miljarder dollar år 2020. Det kan jämföras med fjolårets marknad på 13,2 miljarder dollar.

Ifjol gick tyska biljätten Daimler ut med planer på att testa 3D-tekniken för reservdelar, medan franska Peugot kontrakterat Divergent 3D för att utveckla 3D-utskrifter i metall som kan användas i fordonsproduktionen, skriver CNBC.

Läs fler artiklar
LÄS MER