Plejd handelsstoppades – ska ta in 24 miljoner kronor i nyemission

Breakit - Plejd handelsstoppades – ska ta in 24 miljoner kronor i nyemission

Babak Esfahani, vd och medgrundare Plejd.

Finwire / Breakit

Göteborgsbolaget Plejd, som gör smarta lampor, handelsstoppades på aktietorget. Nu flaggar bolaget för en nyemission på 23,6 miljoner kronor.

Teknikbolaget Plejds aktie på Aktietorget handelsstoppades klockan 10.01 på fredagen.

Aktien hade innan handelsstoppet tappat 9,0 procent till 17,20 kronor senast betalt. Aktier för 0,4 miljoner kronor har bytt ägare idag.

Plejd har skapat ett system som ska göra att du kan kontrollera belysningen hemma genom mobilen. Istället för att kräva särskilda smarta glödlampor som till exempel Philips Hue, bygger Plejd in en bluetoothlösning i husets strömbrytare.

Aktietorget skrev under förmiddagen i ett pressmeddelande att de beslutat att stoppa handeln i Plejd i väntan på mer information från bolaget.

Nu har bolaget gått ut med ett pressmeddelande där man berättar att man siktar på att ta in 23,6 miljoner kronor. Det är dels i form av en riktad emission på 6,5 miljoner kronor och dels i en såkallad företrädesemission om drygt 17 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande berättar bolaget att pengarna behövs för att kunna möta efterfrågan från kunderna och fortsätta utveckla produkter.

Teckningskursen i emissionen är på 15 kronor. Det är inte ovanligt att en emission av det här slaget görs till ett rabatterat pris jämfört med det tidigare marknadspriset. Aktiehandeln ska återupptas kl 12, enligt nyhetsbyrån Direkt.

I samand med noteringen på Aktietorget gjorde vi en större intervju med vdn Babak Esfahani - läs den här.

Breakit söker Plejds vd för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER