Truecallers annonsaffär ser ut att ha fått rejäl fart i Indien

Truecaller
Truecallers annonsaffär ser ut att ha fått rejäl fart i Indien

Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi. Foto: Sara Lindh.

Jonas de Lange

Reporter

Den svenska nummerappen Truecaller har nu över 100 miljoner annonsvisningar per dag.

Telefonboksappen Truecaller är en av Sveriges mest hajpade startups. Bolaget har under åren fått in ungefär 600 miljoner i riskkapital och har lyckats locka till sig över en kvarts miljard registrerade användare.

Under flera år valde Truecaller att inte fokusera på intäkter. Men under 2016 slog bolaget fast att man skulle arbeta mot att nå lönsamhet. Det var ett aggressivt mål med tanke på att bolaget under 2015 gjorde en förlust på 180 miljoner med näst intill obefintliga intäkter.

En artikel på den indiska sajten Brand Equity indikerar dock nu att det svenska bolaget fått igång intäkterna ordentligt.

Enligt sajten kan Truecaller visa upp 133 miljoner annonsvisningar per dag.

“Vi är jättestolta över att kunna leverera så bra resultat för varumärkena som syns hos oss. Det finns egentligen bara en handfull plattformar som kan leverera i den här skalan”, säger Tejinder Gill, Indien-chef för Truecaller, till Brand Equity.

Men hur mycket är egentligen 133 miljoner visningar per dag? Jämförelsevis har radannonssajten Blocket, som är en av Sveriges absolut största sajter, över 200 miljoner annonsvisningar per dag.

Vad Truecaller kan ta betalt för sina annonser är svårt att säga på rak arm. Men tabellen nedan ger en fingervisning om hur stora intäkter ett företag med 133 miljoner annonsvisningar per dag kan ha på årsbasis, beroende på priset per tusen visningar.

Skärmavbild 2017-03-03 kl. 10.17.27.png

Formeln för uträkningen är Visningar per dag*Intäkt per visning*365 dagar. 

Breakit har tidigare kunnat avslöja att Truecaller har lyckats nå lönsamhet, åtminstone på månadsbasis. Senast i slutet av januari sa Truecaller-investeraren Martin Wattin till Breakit att han "är imponerad av omställningen till lönsamhet".

LÄS MER: Här är de tunga riskkapitalbolagen som backar Truecaller 

LÄS MER: Så lätt kan Truecaller vända till vinst

 

Läs fler artiklar
LÄS MER