Yahoos vd snuvar på bonus efter hackerattack

Yahoo
Yahoos vd snuvar på bonus efter hackerattack

Marissa Mayer, vd på Yahoo. Foto: Eric Risberg/AP/TT

Finwire / Breakit

Yahoos vd Marissa Meyer blir utan bonus på grund av hackerattacken. Samtidigt avgår bolagets chefsjurist.

Yahoos vd Marissa Mayer kommer inte att få någon aktiebonus i år på grund av den stora hackerattacken som drabbade företagets kunder 2014, framgår det av bolagets finansiella rapportering till den amerikanska finansinspektionen, SEC.

Styrelsen röstade också för att dra in hennes bonus för helåret 2016, av samma skäl, framgår det vidare av dokumentet.

Bonusen har tidigare år vanligtvis legat på omkring 2 miljoner dollar per år, enligt UPI.

Mayers kontrakt säger att hon har rätt till aktiebelöning på minst 12 miljoner dollar per år, utöver hennes årliga lön på 1 miljoner dollar. Det sista året hon alltså drog in full bonus för var 2015 då hon fick totalt 36 miljoner dollar i totala ersättningar.

Det var först i fjol som hackerattacken som drabbade 500 miljoner kunder upptäcktes. Då uppgav företaget att det var en främmande makt som stod bakom angreppet.

För drygt en vecka sedan blev det klart att Verizon fått 350 miljoner dollar i rabatt på köpet av Yahoo, vilket innebär att den slutgiltiga prislappen blir 4,48 miljarder dollar. Dessutom ska Verizon och Yahoo dela på framtida kostnader kopplade till dataintrången.

Idag meddelar företaget också att dess chefsjurist Ronald Bell slutar efter fem år på företaget. Han kommer inte att få någon utbetalning i samband med hans avgång, enligt rapporteringen till SEC.

Mayer planerade att lämna Yahoos styrelse efter att försäljningen var genomförd. Det har inte kommit några nya uppgifter om hon kan vara aktuell för en roll inom Verizon, skriver UPI. Om hon lämnar Yahoo kommer hon att få 55 miljoner dollar, i huvudsak i form av aktier och optioner, enligt SEC-dokument.

Läs fler artiklar
LÄS MER