Massive ska göra spel av succéfilmen Avatar – anställer 100 personer

Breakit - Massive ska göra spel av succéfilmen Avatar – anställer 100 personer

David Polfeldt, vd på Massive Entertainment. Foto: Emil Langvad / TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Prestigeuppdraget är i hamn. Malmöbaserade Massive Entertainment ska göra spel av succéfilmen Avatar.

Ubisoft-ägda spelstudion Massive Entertainment är redan en av de större arbetsgivarna i Malmö. Nu landar spelutvecklaren ett megaavtal med Lightstorm Entertainment och Fox Interactive som innebär att Massive ska biffa upp personalstyrkan med ytterligare 100 personer. 

Anledningen är att Massive ska leda utvecklingen av ett spel baserat på succéfilmen ”Avatar”. 

“James Cameron och Lightstorm Entertainment förändrade med Avatar hur vi ser på fängslande berättande i dag. Deras ambitioner för det här spelet och för de kommande filmerna är väldigt inspirerande”, säger David Polfeldt, vd på Massive i ett pressmeddelande. 

Enligt bolaget vann man uppdraget efter att ha visat en prototyp byggd på Massives egenutvecklade spelmotor Snowdrop. Den har tidigare använts för att skapa det framgångsrika spelet The Division. 

“Massive imponerade på mig med sitt stora engagemang för det här projektet och med styrkan i Snowdrop”, säger James Cameron, skapare av Avatar i ett pressmeddelande. 

Massive letar just nu efter ett hundratal spelutvecklare från hela världen till bolagets Malmö-kontor. 

Samtidigt är inkubatorn Minc i färd med att sjösätta en inkubator som ska få fram nästa stora spelbolag från Malmö-regionen

Läs fler artiklar
LÄS MER