Eniro bara timmar från ekonomiskt haveri – om ingenting görs

Eniro
Eniro bara timmar från ekonomiskt haveri – om ingenting görs

Foto: Istockphotos + press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Ansökan om rekonstruktion kan lämnas in i dag.

Den utdragna ekonomiska krisen i Eniro närmar sig nu sin upplösning. Idag löper det så kallade stand still-avtalet med bolagets bankkonsortium ut.

Sedan i december har Eniro-ledningen, med vdn Örjan Frid i spetsen, förhandlat med sex banker om en uppgörelse kring de lån på sammanlagt 1.465 miljoner kronor som bolaget tagit. Pengarna från Eniros rörelse räcker helt enkelt inte till för att uthålligt betala räntor och amorteringar på lånet som totalt sex banker tillsammans lånat ut.

Går förhandlingarna inte i mål kommer bolaget tvingas till företagsrekonstruktion. Vid lunchtid på tisdagen var utgången av förhandlingarna fortfarande oklar.

“Antingen så hittar vi en överenskommelse eller så hittar vi inte det och då får vi ansöka om företagsrekonstruktion, det är inte konstigare än så”, säger Örjan Frid.

Kommer ni begära Eniro i rekonstruktion?

“Jag vill inte ge några kommentarer om det nu. Vi kommer kommunicera ett besked när vi har något att kommunicera”, säger Örjan Frid.

Eniro har runt 1.700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsen.

Vid 14-tiden på tisdagen hade det inte kommit in någon ansökan om rekonstruktion från Eniro till tingsrätterna i Solna eller Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER