Musiktjänsten Soundclouds nya drag – satsar på lågpris-alternativ

Breakit - Musiktjänsten Soundclouds nya drag – satsar på lågpris-alternativ

Foto: Diane Bondareff/Invision for SoundCloud/AP Images

Finwire / Breakit

Svenskgrundade SoundCloud har lanserat ett lågprisalternativ för sin streamingtjänst.

Det skriver Techcrunch.

Det nya paketet som marknadsförs under namnet SoundCloud Go kommer att kosta 4,99 dollar i månaden.

SoundCloud behåller samtidigt sitt ursprungliga paket som man rullade ut i mars förra året. Det kostar 9,99 dollar per månad och går under namnet SoundCloud Go+.

Skillnaden de två tjänsterna emellan ligger i främst antalet tillgängliga låtar. Den billigare versionen ger reklamfri tillgång till över 120 miljoner låtar, att jämföra med 150 miljoner för den dyrare. Vilka låtar som uteblir i SoundCloud Go är ännu okänt.

För att göra SoundCloud Go+ det mer föredragna paketet uppgav SoundCloud att man ska utrusta tjänsten med exklusiva produktegenskaper som kommer att tillkännages senare i år.

SoundCloud har 175 miljoner användare men har länge haft problem med att få dem att övergå till att bli betalande prenumeranter, som utgör en viktig inkomstkälla för musiktjänster.

Financial Times rapporterade nyligen, med hänvisar till källor med insyn i ärendet, att Soundclouds ledning blir allt mer desperat i sin jakt på nytt riskkapital – en jakt som hittills har varit fruktlös. Nyligen lämnade även flera toppchefer bolaget. 

Läs fler artiklar
LÄS MER