Instabridge plockar in Rovio-veteran – han blir ny produktchef

Instabridge

Breakit

Breakit

David Dahlström – med bakgrund från bland annat Rovios Stockholmsstudio – blir produktchef på bolaget bakom snabbväxande wifi-appen Instabridge.

David Dahlström kommer närmast från Blocket, där han var senior ux designer. Dessförinnan tillhörde han kärnteamet på Rovios Stockholmsstudio, som bland annat ligger bakom mobilspelet Angry Birds 2.

Nu står det klart att han ska axla rollen som produktchef på Instabridge, vars app erbjuder användare i länder med dålig mobiltäckning gratis internet i mobilen med hjälp av wifi-nätverk som de passerar.

“Vi har varit i kontakt med David ända sedan hans tid på Rovio. Vi blev genast imponerade av hans driv och hantverksskicklighet. Vi har specifikt letat efter personer med erfarenhet från spelbranschen. Det är en innovativ bransch som ligger i framkant vad gäller användning av data för produktutveckling”, säger Niklas Agevik, grundare och VD på Instabridge i en kommentar.

Tidigare i februari rapporterade Breakit att appen nått fem miljoner nedladdningar och att bolaget nu letar efter vägar att tjäna pengar på tjänsten.

Gustaf Rosensköld

Läs mer