Finsk mobilspelsuccé tar in 286 miljoner kronor och går mot börsen

Next Games First North Finland
Finsk mobilspelsuccé tar in 286 miljoner kronor och går mot börsen

Next Games ligger bland annat bakom spelet The Walking Dead: No Man's Land. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Next Games ska börsnoteras på First North i Finland.

Mobilspelsföretaget Next Games planerar att få sina aktier noterade på First North i Finland, enligt ett pressmeddelande.

Next Games är från Finland och utvecklar egna spel med fokus på starka franchises. Majoriteten av spelen är gratis att spela och The Walking Dead: No Man’s Land var det mest nedladdade inom segmentet i App Store i USA vid lanseringen i oktober 2015. Bolagets kundbas är huvudsakligen i Nordamerika och Europa.

Finland är känt för flera enorma succéer inom mobilspel, framför allt Rovio med sitt Angry Birds och Supercell och deras framgång Clash of Clans.

Börsintroduktionen för Next Games är tänkt att se bolaget fylla på sin kassa med cirka 30 miljoner euro, motsvarande 286 miljoner kronor, i nyemitterade aktier.

De nya aktierna kommer att säljas till institutionella investerare både i Finland och utomlands, bolagets anställda och privata individer och företag i Finland.

Målet med noteringen är att hjälpa Next Games att kunna implementera sin tillväxtstrategi. Denna avser nya licensavtal, utveckling och marknadsföring av nya spel och ytterligare utveckling och marknadsföring av befintliga spelet The Walking Dead: No Man’s Land.

Next Games kommer att låta Danske Bank stå ensamt ansvariga för processen med att börsnotera aktierna.

Läs fler artiklar
LÄS MER