Dags för ny pengadusch på Urb-it – investerare slantar upp

Urb-it
Dags för ny pengadusch på Urb-it – investerare slantar upp

En "urber" ute på uppdrag. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Dokument från Bolagsverket avslöjar att Urb-it tar in kapital via ett konvertibellån.

Urb-it är ett av Stockholms mest omskrivna techbolag. Företaget backas upp av en rad tunga finansmän som Erik Penser, Tommy Jacobson och Erik Mitteregger. Via Urb-it:s plattform kan handlare erbjuda sina nätkunder hemleverans av varor. När kunden lagt sin beställning levererar en så kallad “urber” beställningen inom en timme i Stockholms innerstad. Stockholm betraktas som något av en testmarknad och planen är att ta konceptet ut i världen.

Men för att realisera de planerna krävs mycket kapital. Urb-it har redan tagit in runt 100 miljoner kronor i riskkapital och nu är det dags igen. Enligt handlingar från Urb-it som blivit offentliga hos Bolagsverket och som nu uppmärksammas av ägardatabasen Valu8 så ska företaget ge ut en konvertibel på 30 miljoner kronor. Urb-its vd Mats Forsberg har skrivit under handlingarna där det också framgår att pengarna ska betalas in till bolaget under mars månad.

En konvertibel är ett slags lån där ägarna till konvertibeln har rätt att omvandla lånet till aktier när lånet löper ut.

Läs fler artiklar
LÄS MER