Comeback för Nokia – nu ska 3310 börja säljas igen

Comeback för Nokia – nu ska 3310 börja säljas igen

Arto Nummela, vd på HMD Global Foto: TT

Finwire / Breakit

Varumärket Nokia gör entré på mobilmässan i Barcelona med nya Androidmobiler.

HMD Global, företaget som har rätt att använda varumärket Nokia på sina mobiler, lanserar idag flera olika smartphones på den stora mobilmässan i Barcelona Mobile World Congress.

Uppstickaren som har målsättningen att vara en global ledare inom smartphones lyfter fram att deras telefoner skall vara välbyggda, säkra och uppdaterade med den senaste mjukvaran från Googles operativsystem Android. Det taiwanesiska företaget Foxconn har fått uppdraget att producera alla telefoner.

Den första Androidmobilen som HMD Global lanserade i Kina tidigare i år, Nokia 6, kommer nu att lanseras som en global produkt med ett pris på mellan 229-299 euro. Det är 25 procent dyrare än vad telefonen kostar i Kina. Nokia 6 har en 5,5 tums skärm och drivs av Qualcomms Snapdragon 430 processor. 4 GB ramminne och 64 GB lagringsminne ingår.

Företaget presenterar också den nya mobilen Nokia 5 som kommer i flera olika färger och med ett pris av 189 euro. Den har en skärm på 5,2 tum och drivs av en Snapdragon 430 processor. 2 GB ramminne och ett lagringsminne på 16 GB ingår.

Nokia 3 är en mobil av budgettyp med ett pris i konsumentledet på 139 euro. Den har en skärm på 5,2 tum och drivs av en Snapdragon 425 processor. 2 GB ramminne och ett lagringsminne på 16 GB ingår.

HMD Global har också tagit fram en ny uppdaterad version av den gamla Nokiaklassikern 3310. Lång taltid, lågt pris och det klassiska mobilspelet "Snake" ingår.

Läs fler artiklar
LÄS MER