Kinesiska techjättar får gräddfil till börsen

Finwire / Breakit

Myndigheterna vill ge landets egna börser raketbränsle.

Kinesiska reglerande myndigheter planerar en gräddfil för landets största teknikföretag som vill börsnotera sig. De skulle kunna få gå före i den långa kön med bolag som just nu vill in på börsen. Åtgärden ska ge en skjuts åt landets egna börser, uppger flera personer med insyn för Reuters.

Företag som nämns är Alibabas finansiella gren Ant Financial men även Zhong An Online Property, Casualty Insurance och mjukvaruföretaget inom nätsäkerhet; Qihoo 360 Technology.

Ant Financial värderades till 60 miljarder dollar i samband med bolagets senaste finansieringsrunda och kan bli en av de största kinesiska börsnoteringarna i år. Bolaget har dock ännu inte preciserat vilken lista som de föredrar. Analytikerna tippar på att det kommer att bli i Hongkong.

Kina har tappat mark till New York-börsen och Nasdaq vad gäller flera nyckelnoteringar. Att få företagen att lista sig i Kina skulle innebära en skjuts åt landets investmentbanker, skriver nyhetsbyrån.

För närvarande uppges inte mindre än 700 företag vara på väg att notera sig på antingen Shanghai-börsen eller Shenzhen-börsen, enligt China Securities Regulatory Commission, CSRC.

http://www.reuters.com/article/us-china-regulator-ipo-idUSKBN1630KI

Läs fler artiklar
LÄS MER