Vacker natur, svensk mat och bastubad – 7 tips för att skapa en vinnande konferens

Breakit - Vacker natur, svensk mat och bastubad – 7 tips för att skapa en vinnande konferens

Foto: Sånga Säby.

Samla gänget, sätt nya mål för året – och ha kul! Då kan ni få en konferens ni sent glömmer. Här är expertens råd för hur ni får ut det mesta av tiden.

På Ekerö strax utanför Stockholm har Sånga-Säby verkat på gammal jordbruksmark sedan tidigt 1900-tal. Nu är det en modern konferens- och hotellanläggning i fantastisk natur, med värderingar som kommer med svensk, närproducerad mat och ett stort miljöarbete.

Men tiden på en konferens är knapp – så se till att få ut det mesta av den. Här kommer sju viktiga tips från Sånga-Säbys miljö- och hotellchef Agneta Hollsten.

1. Tänk till kring syftet

Varför åker ni på konferens? Är det för att lära känna varandra, fira eller sätta mål för året? Se till att ha en tydlig målbild. Kommunicera den också till ditt konferensställe – de kan hjälpa dig att planera in aktiviteter som stöttar syftet.

2. Gå igenom tidsschemat

Många överskattar hur mycket tid de faktiskt har – eller så kan vissa saker gå fortare än de tror. Även här – prata med konferensstället. De kan då också tajma in så att ni till exempel slipper fika samtidigt som andra företagsgrupper.

3. Välj ställe efter era värderingar

Beroende på vilka värderingar ni själva har som företag kan ni hitta ett konferensställe som passar för det. Sånga-Säby står till exempel för ”möten med mat från Sveriges bönder, närproducerade och ekologiska råvaror och ett starkt miljöengagemang”. Som Nordens första Svanen-märkta anläggning sorterar och återvinner vi avfall och jobbar aktivt med inköp, utbildning och åtgärder för minskad energi- och vattenförbrukning. Dessutom klimatkompenserar vi för din vistelse.

4. Lägg in luft

En vanlig fälla är att planera in alldeles för mycket dragningar och arbete. Glöm inte att fikastunden, middagen eller promenaden ibland är den mest värdefulla tiden. Planera in pauser då ni kan gå ut. En promenad efter lunchen och en tur ner till vattnet brukar vara uppskattat.

5. Satsa på en rolig aktivitet

En konferens behöver alltså inte bara handla om jobb – att ha en rolig aktivitet där medarbetarna lär känna varandra och har kul ihop brukar vara väldigt uppskattat. På Sånga-Säby har vi allt från bondekamp, matlagning med kock och svenska råvaror, kanotstafett, bastubad och vi ordnar fester för flera hundra personer. Prata med konferensstället och bolla idéer.

6. Ta hjälp!

Ta dig tiden att berätta för kontaktpersonen på ditt konferensställe om vad just ni vill göra – och få tips och idéer på roliga aktiviteter och guldkorn som finns på anläggningen.

7. Och viktigast: ha kul!

Alla medarbetare som har roligt kommer att tycka att det är en bra konferens – vilket ju går tillbaka till företaget. Lycka till!

Detta är en sponsrad artikel från Sånga-Säby Hotell & Konferens, som ligger 35 kilometer från centrala Stockholm i natursköna omgivningar på Ekerö. Välkommen att boka din konferens – eller kontakta oss för att veta mer. Läs mer här!

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER