Drönar-startup får in tungt kapital

Finwire / Breakit

AirMap, som är en startup specialiserad på mjukvara för drönarnavigation, har stängt en finansieringsrunda på 26 miljoner dollar.

Det skriver Fortune.

Rundan leddes av Microsofts riskkapitalbolag, Microsoft Ventures, och såg även Airbus och Qualcomms motsvarigheter plöja ned kapital. Övriga finansiärer var Sony, Rakuten och kinesiska Yuneec.

Inräknat för senaste rundan har AirMap tagit in totalt 43 miljoner dollar. Information om nytt företagsvärde offentliggjordes inte.

AirMap sade inte vad bolaget tänker göra med pengarna men i en kommentar uppgav Airbus Ventures vd Thomas d’Halluin att AirMaps teknik är en nyhet.

Det innebär att bolaget behöver hjälp för att säkerställa att dess teknik kan skalas upp och fungera normalt när fler människor använder det, menar Thomas d’Halluin. Därmed är nya investeringar i bolagets mjukvara inte att utesluta.

Microsoft kommer med anledning av att man varit i täten för rundan att få styrelserepresentation i AirMap. Vem som fyller upp den platsen är ännu ovisst. Placeringen är den första i ett drönarföretag sedan etableringen av Microsoft Ventures i maj. Motivet för investeringen är att Microsoft förmodligen vill stå för molninfrastrukturen som hjälper bolag som AirMap att leverera sin mjukvara till kunder, resonerar Fortune.

Läs fler artiklar
LÄS MER