Tinders nya ragg – satsar på video

Tinder
Tinders nya ragg – satsar på video

Foto: Istockphotos / audioundwerbung

Finwire / Breakit

Dejtingappbolaget Tinder breddar verksamheten till video genom att köpa upp Wheel, en videomeddelandetjänst liknande Snapchats Live Stories.

Det skriver Business Insider.

De finansiella detaljerna offentliggjordes inte. Wheel inkluderar idag endast fyra anställda, däribland bolagets medgrundare Paul Boukadakis och Chris Shaheen. Duon och företagets övriga två anställda kommer framöver att jobba för Tinder som är belägna i West Hollywood.

Affären kommer däremot inte som någon större överraskning då Paul Boukadakis i en tidigare intervju med affärssajten uppgett att samtal hade påbörjats med Tinder sedan några månader tillbaka. Tinders ordförande Sean Rad är den som ska ha fastnat för bolagets tjänst.

En person som har använt sig av Wheels tjänst är Arnold Schwarzenegger. Han gjorde det förra sommaren när tjänsten fortfarande befann sig i beta.

Här är några av Tinder-utmanarna som Breakit har skrivit om:

• Amando är dejtingappen som går på personlighet framför yta – och låter dig vara anonym.

• Himynameis funkar som Tinder, men istället för bilder och text gör användarna korta videopresentationer av sig själva.

• Cinemeet har skapat en tjänst som ska hjälpa singlar att hoppa över det jobbiga chattsteget i andra dejtingappar. Istället sätter man direkt upp en filmdejt

• Det svensk-kineiska paret Sophia Pan och Yu Wang har tillsammans startat dejtingappen Tantan, som lockat till sig en kvarts miljard i riskkapital

Läs fler artiklar
LÄS MER