Söker du den sanna kärleken på Tinder? – läs det här först

Tinder
Söker du den sanna kärleken på Tinder? – läs det här först

Tinder är populärt, men leder inte till långvariga förhållanden. Foto: AP/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Undersökning avslöjar hur många som använder Tinder, och hur det går för dem.

Vissa struntar i det. Andra lägger stor möda på att buda blommor och köpa presenter till sin käresta på alla hjärtans dag. 

För den som är ofrivilligt singel kan 14 februari vara något av en plåga. Sociala medier fylls av kärleksbilder och offentligt gulligull. 

Vad som är ställt utom rimligt tvivel är att det i dag är lättare än någonsin att komma i kontakt med potentiella kärlekspartners via internet.

Tinder, grundat 2012, har blivit en av de ledande plattformarna. En och annan lär just nu sitta och swipa sig igenom utbudet. 

Men hur många använder egentligen tjänsten?

Mastodontstudien Svenskarna och internet 2016 ger svar på det – och hur det går för de kärlekstörstande Tinderanvändarna. 

Statistiken nedan gäller svenska internetanvändare.

• Klart hetast är Tinder bland de yngsta. 

• Fler män än kvinnor söker kärlek på internet.

Så till frågan som vi alla ställer oss i dag. Går det att hitta äkta kärlek på internet? Enligt Svenskarna och internet är svaret oftast nej. 

Bara 19 procent inledde en relation. Men på plussidan: 3 procent uppger sig ha hittat sin sambo eller fru/man via en dejting-app eller sajt. 

För dig som inte vill vända dig till Tinder finns givetvis alternativ. Här är några av utmanarna som Breakit har skrivit om:

Amando är dejtingappen som går på personlighet framför yta – och låter dig vara anonym.

Himynameis funkar som Tinder, men istället för bilder och text gör användarna korta videopresentationer av sig själva.

Cinemeet har skapat en tjänst som ska hjälpa singlar att hoppa över det jobbiga chattsteget i andra dejtingappar. Istället sätter man direkt upp en filmdejt

• Det svensk-kineiska paret Sophia Pan och Yu Wang har tillsammans startat dejtingappen Tantan, som lockat till sig en kvarts miljard i riskkapital

Läs fler artiklar
LÄS MER