Användarspurt för Instabridge: "Knappt fattat hur stort det börjat bli"

Instabridge

Niklas Agevik, medgrundare av Instabridge. Foto: Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Wifi-appen har nåt ett kritiskt antal användare. Nu sneglar grundaren Niklas Agevik på nya intäktsvägar.
"Det ligger i korten att börja tjäna pengar eftersom vi växer så himla snabbt."


Wifi-appen Instabridge låter användare öppna upp sina wifi-nätverk för förbipasserande mobilanvändare. Tanken är att människor i länder med dålig 3G- och 4G-täckning ska kunna röra sig i stan och trots det surfa ostört på mobilen med hjälp av exempelvis kaféers och restaurangers internetuppkopplingar.

För några månader sedan kunde Breakit berätta att bolaget under tredje kvartalet hade 3,5 miljoner nedladdningar.

Nu är den siffran uppe i 5 miljoner.

“Vi har haft en otrolig tillväxt de senaste månaderna. Främst växer vi i Mexiko, Brasilien och USA”, säger bolagets vd och medgrundare Niklas Agevik och fortsätter.

“Jag tror att det delvis beror på att Instabridge bara blir bättre och bättre. Vi har en större community och därmed bättre täckning. Utöver det har youtubers i Brasilien visat upp vår tjänst vilket lett till att vi även uppmärksammats i media där”, säger han.

Användartillväxten betyder dock väldigt lite rent intäktsmässigt för bolaget eftersom man inte tar betalt för tjänsten.

“Vi har sagt att vi ska nå en viss nivå innan vi ska börja tjäna pengar på tjänsten. Nu har vi börjat närma oss de interna målen, det ligger i korten att börja tjäna pengar eftersom vi växer så himla snabbt. Vi har knappt fattat hur stort det har börjat bli”, säger Niklas Agevik.

Bolaget tittar nu på olika sätt att ta betalt. Främst rör det sig om att införa en freemium-modell, som betyder att användarna får betala för att slippa reklam. Användarna kan också erbjudas olika tilläggstjänster mot betalning, som att surfa ännu snabbare eller olika säkerhetslösningar.

Enligt den senast tillgängliga årsredovisning, för 2015, gjorde Instabridge en förlust på 7 miljoner kronor.

Läs mer