Nytt rekord för eventet Women in tech – sålde slut på 7 minuter

Women in Tech

T.v: Pressbild från fjolårets Women in tech. T.h: Jessica Sjöberg. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Women in tech släppte nyss biljetterna till sitt event som hålls 8 mars. Redan efter sju minuter hade alla 1000 biljetterna sålts.

“Det är fantastiskt roligt. Förra året tog det tio minuter innan biljetterna försvann, den här gången gick det ännu fortare”, säger Jessica Sjöberg, presskontakt på WIT som till vardags är kommunikationsansvarig på mediejätten MTG.

Årets upplaga kommer behandla bland annat framtiden för VR, AI och hållbara energikällor. På scen kommer man bland annat att ha med techentreprenörer som Faviana Vangelius, grundare av VR-studion Svrvive, och Emma Rosman, som grundat en appen Welcome för nyanlända till Sverige. Även kvinnan bajkom en Europas största tech-investerare, Cristina Stenbeck kommer att få en programpunkt.

“I år som tidigare vill vi, till skillnad från andra tech-event, försöka ha en övervikt kvinnliga talare. Hittills är det 100 procent kvinnor”, säger Jessica Sjöberg.

I år blir fjärde året i rad som eventet arrangeras. Biljetterna har sålt slut utan att man ens marknadsfört evenemanget, förutom i facebook-gruppen Women in tech.

“Vi satte upp ett Facebookevent i den gruppen och fick direkt 4000 intresserade. Sedan annonserade vi bara där att vi släppt biljetterna”, säger Jessica Sjöberg.

Har ni några planer på att expandera eventet?

“I år blir det det här formatet. Vi får se i framtiden. När det gäller framtiden och ambitioner är det Rikard Steiber (initiativtagaren till eventet) som man borde prata med. Men det är klart att suget finns där.”

Läs mer