Sigmastocks sparar pengar åt småsparare – får in tunga investerare

Sigmastocks

Mai Thai och Nanna Stranne på Sigmastocks. Foto: Sigmastocks/Christian Granqvist

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Nu siktar Sigmastocks medgrundare Mai Thai och Nanna Stranne på att nå break even under 2017.


Sigmastocks medgrundare Mai Thai och Nanna Stranne har med hjälp av matematisk forskning tagit fram ett automatiskt investeringsverktyg.

Idén är att utmana traditionella fondförvaltare, som har hand om många småsparares pengar. Det genom att ta bort avgifter som man menar är omotiverade och med hjälp av sin tjänst hjälpa människor att investera i aktier istället.

Nu tar bolaget in 8 miljoner kronor i nytt kapital och får i samband med det in en rad namntunga investerare.

Bland annat miljardären Peter Elam Håkansson, som grundat East Capital, via bolaget Rytu Invest, Stena-familjen genom Stena Finans och affärsängeln Bo Mattsson. Dessutom deltar befintliga ägare som Collector-grundaren Lena Apler och Chalmers Ventures i rundan.

Från början var planen att enbart ta in 6 miljoner.

“Vi fick ett större intresse än vad vi hade väntat oss. Vi har prioriterat de investerare som vi har tyckt tillfört mest till verksamheten och är väldigt nöjda med både nya och befintliga ägare, vi känner oss väldigt glada över den här rundan”, säger Nanna Stranne.

En stor del av kapitalet kommer att användas till marknadsföring. Ett av målen under 2017 är att nå breakeven. Något Nanna Stranne och Mai Thai räknar med att kunna göra om de får in 20.000 betalande kunder.

Idag har bolaget idag över 2.000 betalande kunder.

“Vi har gjort om tjänsten från och till och började ta betalt precis före sommaren, under resten av året hade vi en genomsnittlig tillväxt på 20 procent per månad”, säger Mai Thai.

En del av pengarna kommer också gå till att utveckla tjänsten så att den bli mer användarvänlig samt till att nyanställa ett par personer. I dag har bolaget elva anställda.

Missa inte att också läsa den spännande historien om hur de två medgrundarna fann varandra – trots två helt olika bakgrunder. 

Transparens: Bo Mattsson äger en mindre aktiepost i Breakit.

Läs mer