Volvo får order på 90 elhybridbussar till Belgien

Finwire / Breakit

Volvo Bussar har fått sin hittills största order på kompletta lösningar för elektrifierad busstrafik. Det framgår av ett pressmeddelande.

De belgiska städerna Charleroi och Namur har tillsammans beställt 90 stycken elhybridbussar av modellen Volvo 7900 Electric Hybrid samt 12 stycken laddstationer som ska levereras av ABB. Köpare är kollektivtrafikföretaget TEC. Leverans och installation påbörjas i höst.

- Fantastiskt glädjande, ordern är en ny milstolpe för vår satsning på elektromobilitet och bekräftar konkurrenskraften i vårt erbjudande. Nu ser vi att allt fler av världens städer väljer eldriven stadsbusstrafik för att komma tillrätta med dålig luftkvalitet och buller. Det gemensamma gränssnittet OppCharge vinner mark. Att allt fler leverantörer av bussar och laddinfrastruktur använder detta gemensamma gränssnitt kommer att underlätta städernas övergång till elektrifierad busstrafik , säger Volvo Bussars vd, Håkan Agnevall i pressmeddelandet.

Huvudman och operatör är TEC-gruppen, som sedan tidigare beställt 11 st Volvo 7900 Electric Hybrid med tillhörande laddstationer till Namur, ett system som togs i drift i januari i år. När även de 35 nya bussarna sätts i trafik kommer 90 procent av Namurs kollektivtrafik att vara elektrifierad.

Volvos eldrivna bussar används sedan tidigare i bland annat Göteborg, Stockholm, Hamburg, Luxemburg, Namur och Curitiba.

Läs fler artiklar
LÄS MER