Kenza och Google i hemligt samarbete

Ivyrevel
Kenza och Google i hemligt samarbete

Aleks Subosic, Gustav Springfeldt, Kenza Zouiten och Dejan Subosic är grundare av H&M-backade Ivyrevel. Foto: pressbild.

Camilla Bergman

Vd

Bloggstjärnans modestartup Ivyrevel "släpper fet nyhet" – det mesta tyder på att den amerikanska jätten står bakom.

Breakit har tidigare rapporterat om modestartupen och e-handeln Ivyrevel, där bloggstjärnan Kenza Zouiten är frontfigur och en av delägarna, tillsammans med sin partner Aleks Subosic, hans bror Dejan Subosic och vd:n Gustav Springfeldt.

Då handlade det om att klädjätten H&M i våras investerade 20 miljoner kronor i Ivyrevel mot 20 procent av bolaget. De gick sedan in med ytterligare 10 miljoner kronor i form av två konvertibellån.

Samtidigt gick Ivyrevel ut med att de skulle starta ett “fashion tech lab” i Stockholm där de “förutsättningslöst och utan begränsningar kommer att experimentera med framtiden för mode”. Maskininlärning, interaktiva tyger och “wearable tech” var delar av konceptet. De avslöjade då också att Google var med som rådgivare.

Exakt vad detta skulle innebära har man hittills varit hemlighetsfull med. Men nu verkar en första stor lansering vara på gång, avslöjar Kenza Zouiten själv på sin blogg:

“Vi släpper en sån jäkla fet nyhet nästa vecka som vi jobbat länge på. Projektet är något jag själv tagit del av i min vardag under en viss period och det är så coolt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det är framtiden”, skriver hon.

Hon uppmanar där också läsarna att följa Ivyrevels youtubekanal för att vara först med att ta del av nyheten om “coded couture” (couture = högklassigt mode).

Att det rör sig om ett projekt som kopplar ihop mode och tech verkar alltså stå klart.

Mycket tyder också på att Ivyrevel samarbetar med sökjätten Google. Inte nog med att detta projekt lanseras på Google-ägda Youtube, för några veckor sedan bloggade Kenza Zouiten om att hon skulle spela in en reklamfilm för ett projekt Ivyrevel snart skulle lansera med den amerikanska jätten.

Breakit har pratat med representanter på Ivyrevel som avböjt att kommentera.

Uppdatering 6 februari 2017: Ivyrevel och Google avslöjar nu vad samarbetet gäller – läs mer här.

Läs mer

Klockan klämtar för Kenzas Ivyrevel – snart avgörs modebolagets framtid

Kenza Zouiten Subosics bolag Ivyrevel går i konkurs

Paradox-grundarens corona-hack, startup-grundarens bussproblem och e-handlaren som inte räds Amazon

Läs fler artiklar
LÄS MER