Uber-chefen hoppar av Trump-gruppen - Musk blir kvar

Breakit - Uber-chefen hoppar av Trump-gruppen - Musk blir kvar

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Avhoppet kommer efter kritikerstorm.

Beskedet från Uber-grundaren Travis Kalanick kommer i ett mail som gick ut till de anställda i logistikbolaget under torsdagen. Travis Kalanick har ingått i en grupp med näringslivspersoner som ska agera rådgivare åt president Donald Trump. I mailet skriver Travis Kalanick bland annat:

"Att gå med i gruppen var inte tänkt att vara ett ställningstagande för presidenten eller hans agenda men tyvärr har det missförståtts precis så”.

Han fortsätter:

"Att stanna kvar i rådet skulle bara komma i vägen för det. Presidentordern skadar många människor i samhällen runt omkring USA. Familjer splittras, människor fastnar utomlands och det finns en växande rädsla att USA inte längre är ett land som välkomnar invandrare”.

Donald Trump beordrade förra helgen att ett inresestopp skulle införas till USA för personer från sju  länder, bland annat Iran och Irak. Beslutet har vållat häftig kritik och även Travis Kalanick och hans bolag Uber har dragits in i kritikerstormen. Bland annat har en bojkott av Uber dragits igång i New York.

Men nu hoppar Travis Kalanick alltså av sitt uppdrag. Kvar i Trumps rådgivningsgrupp blir dock Tesla-grundaren Elon Musk. Gruppen har ett möte inplanerat med Trum under fredagen.

Läs fler artiklar
LÄS MER