Handeln i Precise Biometrics återupptas – bolaget tecknar licensavtal

Finwire / Breakit

Precise Biometrics har ingått ett utökat licens- och distributionsavtal med en befintlig sensorkund med en garanterad licensintäkt om sammanlagt minst 17,5 miljoner kronor under 2017 och 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar licensiering av bolagets algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch Mobile.

Det utökade licensavtalet ger intäkter på 17,5 miljoner kronor för ett förutbestämt antal licenser under en tvåårsperiod och ersätter det befintliga avtalet under den här perioden som garanterade intäkter motsvarande 1,5 miljoner kronor för rätten att använda Precise Biometrics mjukvara. Det nya avtalet kommer att intäktsföras jämnt under 2017 och 2018. Avtalet kan komma att generera ytterligare intäkter, förutsatt att kundens försäljningsvolymer överskrider antalet förutbestämda licenser i avtalet.

"Vi är glada över att ha ingått detta avtal som ytterligare stärker samarbetet med vår kund, samtidigt som vi säkrar betydande intäkter för de kommande två åren. Avtalet understryker tillväxten i marknaden och bekräftar vår position som den ledande leverantören av fingeravtrycksmjukvara, säger Håkan Persson, vd på Precise Biometrics i pressmeddelandet

Precise handelsstoppades tidigare i eftermiddags. Aktien hann stiga med 15,5 procent till 4,33 kronor senast betalt innan handelsstoppet. Aktier för 112 miljoner kronor hade bytt ägare idag. Stockholmsbörsen har beslutat att handeln i aktien ska återupptas klockan 16.20. Sedvanligt auktionsförfarande inleds klockan 16.10.

Läs fler artiklar
LÄS MER