Efter Breakit-kursen: "Har börjat ställa fler obekväma frågor"

Efter Breakit-kursen: "Har börjat ställa fler obekväma frågor"

Daniel Tyseng. Foto: Jonas de Lange.

Breakit

Vi tog ett snack med Daniel Tyseng, som gick Breakits utbildningsprogram Growth Academy i höstas, om hur kursen konkret har hjälpt honom - och gjort honom till en lite jobbigare medarbetare.

Det är snart dags för årets första upplaga av våra utbildningar i innovation på startupmanér som vi kör tillsammans med Berghs, Sveriges ledande utbildningsföretag inom kommunikation och marknadsföring.

En som gick Growth Academy i fjol var Daniel Tyseng, till vardags affärsutvecklare på Länsförsäkringar Fonder.

“Kurserna hjälpte mig verkligen att få upp ögonen för hur man ska kapa tiden det tar att skapa innovation. Att lansera en ny fond, något som vi gör titt som tätt, är en väldigt lång och krävande process. Om man kunde hitta ett sätt att mäta intresset tidigt, innan man kör i gång hela processen, så skulle man spara mycket”, säger Daniel Tyseng.

Han gick bland annat kursen Rapid innovation - som utgår från tesen om att inget företag behöver mer än fem dagar på sig att testa en ny idé.

“När jag började på utbildningen tyckte jag att det var konstigt att lägga ut en landningssida där man mäter intresset, utan att ens ha produkten klar. Men sedan dess har jag testat att använda den själv och insett att det är väldigt praktiskt”, säger Daniel Tyseng.

Han säger att han också har blivit bättre på att arbeta datadrivet med marknadsföring av bolagets fonder.

“Vi körde till en exempel en kampanj strax före årsskiftet där 85 procent av besökarna droppade av utan att fylla i intresse. Det första du var tvungen göra var att fylla i din postadress, vilket inte direkt känns modernt. Jag har blivit mer uppmärksam på sådant och jag ställer mycket mer obekväma frågor, både till mig själv och mina kollegor" säger Daniel Tyseng.

Är du sugen på att gå någon av kurserna? Spana in Growth Academy här eller mejla oss på growthacademy@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER