Vind och sol växer 12 gånger så snabbt som övriga ekonomin

Finwire / Breakit

Den amerikanska vind- och solenergiindustrin erbjuder stora jobbmöjligheter, enligt en ny rapport från Environmental Defense Fund.

Den amerikanska vind- och solenergiindustrin erbjuder stora jobbmöjligheter, enligt en ny rapport från Environmental Defense Fund.

Jobbtillväxten inom sektorn är tolv gånger snabbare än för landets övriga ekonomi. Enbart inom vind finns det idag 4 miljoner sysselsatta, vilket går att jämföra med 3,4 miljoner 2011.

Anställningarna inom förnybar energi har i genomsnitt ökat 6 procent per år mellan 2012 och 2015.

Under samma period har jobben inom fossila bränslen backat med 4,5 procent per år. Olje- och gasindustrin blev noterad för en jobbökning i november för första gången på två år.

Övriga uppgifter kring sektorn visar också att 70 procent av de 2,2 miljoner amerikaner som är sysselsatta i jobb med anknytning till energieffektivitet, är så i företag med tio anställda eller färre.

”Våra resultat ger oss anledning att tro att det rätta stället att investera dollar är i förnybar energi istället för fossila bränslen. Dessa jobb är geografiskt fördelade, de betalar mycket, de gäller för både tillverkning och yrkesverksamma, och det finns en hel del av dem”, sade Liz Delaney vid EDF till affärssajten Business Insider.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER