Han blir ny investeringsansvarig på Chalmers Ventures

Han blir ny investeringsansvarig på Chalmers Ventures

Breakit

Pontus Ottosson blir ny investeringsansvarig på Chalmers Ventures.

Investeringschefen Marcus Bäcklund lämnade i höstas Chalmers Ventures för att bli ny vd på Göteborgs-bolaget Mindmancer. Vem som skulle ta över posten och styra den västsvenska investerarverksamheten var då okänt.

Nu står det klart att Pontus Ottosson, som närmast kommer från life science-investeraren P.U.L.S, blir ny investeringsansvarig. 

“De förutsättningar som finns på Chalmers Ventures är helt unika tack vare den långsiktiga satsning som är gjord av Chalmers. Att i ett tidigt skede kunna säkerställa en uthållig tillgång till såväl kapital som kompetens är en avgörande framgångsfaktor för denna typ av bolag. Min ambition som investeringsansvarig är att Chalmers Ventures bolag skall ha de allra bästa förutsättningarna att lyckas”, säger Pontus Ottosson.

Chalmers Ventures arbetar huvudsakligen följdinvesteringar i bolagen som kommer ut från högskolans inkubator. Det handlar främst om såddrundor av olika storlekar som alltid görs tillsammans med andra aktörer. Storleken på rundorna kan variera, men skolan lägger som mest 12 miljoner kronor på samma bolag över en hel investeringscykel, alltså genom flera kapitalrundor över flera år.

I dagsläget har Chalmers Ventures över 100 bolag i portföljen och har representanter i styrelsen i ungefär hälften av dem.

Pontus Ottosson tillträder tjänsten den 1:a maj 2017.

Läs fler artiklar
LÄS MER