Bonniers försäljning av danska Børsen stoppas

Breakit - Bonniers försäljning av danska Børsen stoppas

Finwire / Breakit

Bonnier stoppas från att sälja Børsen.

Bonniers försäljning av Børsen, den danska motsvarigheten till Dagens Industri, stoppas av konkurrensmyndigheterna. Det innebär att Bonnier nu behåller ett ägande på 50,1 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Affären presenterades för ett år sedan och tanken var att Bonnier skulle sälja Børsen till JP/Politikens hus för en knapp miljard svenska kronor.

Nu blir det i stället så att JP/Politikens hus får köpa 49,9 procent av bolaget för 500 miljoner kronor, medan Bonnier behåller 50,1 procent.

”Vi har landat i en mycket bra affär för Bonnier. När vi såg att det danska konkurrensverket hade invändningar mot försäljningen så tog vi tillsammans med JP/Politikens Hus ett steg tillbaka för att hitta bästa möjliga väg framåt för oss, för dem och för Børsen. Resultatet är att vi behåller huvudägandet och kontrollen över ett mycket framgångsrikt och välpositionerat mediehus, samtidigt som affären ger oss en resursförstärkning på omkring en halv miljard svenska kronor, vilket skapar utrymme för fortsatta investeringar i linje med vår strategi", säger Tomas Franzén, vd Bonnier:

Läs fler artiklar
LÄS MER