Stora snackisen – siktar Mark Zuckerberg på att bli USA:s nästa president?

Stora snackisen – siktar Mark Zuckerberg på att bli USA:s nästa president?

Finwire / Breakit

Kommer Facebook-grundaren att bli USA:s nästa president? Allt fler spekulerar kring den möjligheten.

Allt fler tror att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg siktar på att bli USA:s president i framtiden. Ryktet drog igång ordentligt efter att Zuckerberg brutit sitt beteendemönster under ett besök i Texas nyligen, rapporterar The Washington Post.

Det handlar om att Zuckerberg anammat ett beteende som påminner om typiska presidentkandidaters, nämligen att delta i kommunala projekt och omsorgsfullt tacka personer inblandade i olika event. Zuckerberg ska nyligen ha gått på sin första rodeo i Texas, klädd i hatt och säkerhetsväst dagen till ära. Han ska även ha tackat inblandade poliser för sin stora insats. Sedan ska han ha deltagit i ett kommunalt planteringsprojekt.

Något uttalande från honom som ens kan tyda på hans intresse i en kandidatur att bli USA:s president i framtiden är däremot inte känt så det handlar uteslutande om lösa spekulationer i dagsläget.

Till saken hör att Zuckerberg hade ett ärende i Dallas Texas för att vittna i en rättegång där det Facebook-ägda Oculus VR har stämts av patentintrång av ZeniMax. Oculus VR som förnekar brott riskerar böter på 2 miljarder dollar, eller närmare 18 miljarder kronor.

Zuckerberg uppges också ha avgett ett nyårslöfte om att han ska besöka alla USA:s stater innan årets slut.

En annan sak som kan ha bidragit till spekulationerna om hans presidentambition är att han bytt ståndpunkt, från att tidigare ha kallat sig ateist ska han ha sagt att "religion är väldigt viktigt för honom".

Nästa amerikanska presidentvalskampanj drar igång 2020. Vid det laget är Zuckerberg 36 år, vilket också är minimiåldern för att bli president i USA.

Läs fler artiklar
LÄS MER