Nya uppgifter om flaggskeppsmobil från LG

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Sydkoreanska LG Electronics planerar att introducera en fingeravtryckssensor på sin nya flaggskeppsmobil G4.

Sydkoreanska LG Electronics planerar att introducera en fingeravtryckssensor på sin nya flaggskeppsmobil G4 som ska lanseras under det andra kvartalet. Det uppger ett flertal källor till Korea Herald på plats vid MWC-mässan på onsdagen.

"LG Electronics har nyligen beslutat att införa en fingeravtryckssensor i sin nästa flaggskeppssmartphone och skannern kommer placeras på baksidan av enheten", hävdar en anonym källa. Han bedömer att sensorn kan komma att integreras i strömknappen på baksidan av mobilen.

Tjänstemän från LG förnekar dock de påstådda planerna om en fingeravtryckssensor i den kommande G4, enligt Korea Herald.

Enligt den koreanska tidningen ska LG ha övervägt att införa sensor ett tag men avstått mestadels på grund av kostnadsfrågor och då tekniken ansetts vara i ett för tidigt skede. LG ska initialt ha planerat att införa en sensor redan i G3 som släpptes förra året, men valt bort tekniken precis i slutskedet för att i stället använda sig av säkerhetslösningen Knock Code.

Vid ett pressevent i Barcelona uppgav LG:s nya mobilchef Cho Ju-no att G4 kommer att presenteras under årets andra kvartal samt att det blir ytterligare en premiummodell under senare delen av året.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER