Soundcloud-grundaren tar steg åt sidan - slutar som teknikchef

Soundcloud-grundaren tar steg åt sidan - slutar som teknikchef

Johanna Ekström

Reporter

“Viktigt att ta in en erfaren person för att leda ingenjörsteamet”.

Den svenskgrundade musikstartupen Soundcloud stuvar om i ledningen när medgrundaren Eric Wahlforss lämnar över rollen som teknisk chef till Artem Fisherman, det skriver sajten Musicbusinessworldwide.

Fisherman kommer närmast från en liknande tjänst på Yahoo. 

Eric Wahlforss tar istället en nyskapad roll i bolaget som produktchef.

“Artem är en erfaren teknisk chef som tar med sig en stor erfarenhet och en positiv attityd in i bolaget”, säger Wahlforss i en kommentar.

Hans medgrundare Alex Ljung fyller i:

“Det här ger Eric möjlighet att istället ha laserfokus på att leda arbetet kring de spännande produktlanseringar som vi har på gång senare i år. När vi nu går in i ett nytt tillväxtskede kände Eric och jag att det var viktigt att ta in en erfaren person att leda ingenjörsteamet”.

Det har tidigare spekulerats i att Spotify varit intresserat av att köpa Soundcloud, men sedan backat. Enligt de senaste uppgifterna uppges istället Google vara spekulant.

Soundcloud har genom åren tagit in 2 miljarder kronor i riskkapital, och har visat stora förluster de senaste åren.  2015 blev förlusten hela 51 miljoner euro samtidigt som försäljningen stannade på 21 miljoner euro. Sannolikt behöver Soundcloud fylla på kassan inom kort för att inte gå in i en akut finansiell kris.

Läs fler artiklar
LÄS MER