Köp direkt i sökrutan - snart på Google

Google
Köp direkt i sökrutan - snart på Google

FOTO: Flickr/keso s

Breakit

Google kommer under de kommande veckorna att lansera köpknappar på sina sökresultat. Det betyder att sökjätten nu tar upp kampen med aktörer som Amazon och eBay.

Inledningsvis kommer köpknappen endast att visas för personer som använder mobiltelefoner, skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor. 

Knapparna hänger ihop med sponsrade länkar, vilket gör att samtliga länkar inte kommer att ha knappen utan endast de som har betalat till Google. 

Sökjätten för samtal med olika aktörer som kommer att vara med från start, däribland Macy´s. 

Tanken är dock inte att Google själva skall hantera varorna. Företaget skall inte bli ett nytt Amazon. Däremot kommer transaktionen att ske via en sajt hos Google, enligt källor till tidningen. 

Det är dock ingen stor lansering som kommer att ske inledningsvis. Endast vissa sökningar kommer resultera i köpknappar och det kommer endast att påverka sökningar via mobiltelefon. 

Det är samtidigt inte någon slump att lanseringen sker på just mobiler. Google har nyligen uppgett att sökningar via mobiltelefoner överstiger de från stationära datorer i inte mindre än tio länder. Bland annat är mobiltelefonen större än datorn i stora länder som USA och Japan. 

Google talade om att man övervägde att sätta in köpknappar redan förra året. Nu tycks man alltså göra slag i sak.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER