Fakturaslaktaren Billogram värderas till närmare 300 miljoner kronor

Billogram

Billograms grundare Jonas Suijkerbuijk och Cesar Sangchi. Foto: Pressbild.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Dokumenten avslöjar – så mycket ökar värdet på Billogram.

Fakturor är tråkiga. Men de är också en underutnyttjad kontaktyta gentemot ett företags kunder. Det är idéen bakom startupen Billogram – som också jobbar för att göra pappersfakturan obsolet.

Bolaget, grundat 2011 av Cesar Sangchi och Jonas Suijkerbuijk, har tagit in riskkapital i flera omgångar. Senast i november fyllde bolaget på kassan med 13 färska miljoner, vilket Di Digital var först med att berätta om.

Bland investerarna fanns WM Data-grundaren Thord Wikne, Peter Sjunnesson, GP Bullhounds Robert Ahldin och det forne fotbollsproffset Rami Shaabans Accum Kapital. 

”Vi har tidigare sagt att vi inte behöver något kapital. Det är egentligen samma läge i dag. Däremot är vi ganska opportunistiska. Några ägare ville utöka sina andelar i bolaget i och med det momentum vi har. Det ger oss mer handlingsfrihet att jobba snabbare med våra planer”, sade Tim Öhman Cirillo, operativ chef på Billogram, då till Di Digital om varför nyemissionen gjordes.

Något som dock inte framfick var värderingen. 

Strax före jul kom dock dokument in till Bolagsverket som avslöjar hur det står till med den saken. 

Nyemissionen gjordes till en kurs på 124,3 kronor. Det ger en värdering på 270 miljoner kronor, vilket är en rejäl ökning mot tidigare nyemissioner. 

• I september 2016 landade värderingen på 200 miljoner kronor när Aggregate Media bytte reklamplats mot ägarandelar. 

• I augusti 2014 värderades Billogram till 100 miljoner kronor. 

Jämfört med höstens runda innebär den nya värderingen en ökning på 6 procent. 

Billogram har tidigare uppget att bolaget omsätter omrkring 20 miljoner kronor under 2016, med ett nollresultat. Prognosen är att omsätta 40 miljoner kronor i år. 

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel uppgavs felaktigt att prognosen för 2017 års omsättning var 80 miljoner.

Läs mer