King-grundarnas Sweet Capital firar nyår – med ny mångmiljonfond för tech

Breakit - King-grundarnas Sweet Capital firar nyår – med ny mångmiljonfond för tech

Riccardo Zacconi och gänget på Sweet Capital planerar ny fond. Foto: Gustav Sjöholm/TT samt pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

90 miljoner var bara början. Nu laddar Sweet Capital för en mycket större techfond.

Startplåten för King-miljardärernas investeringsbolag Sweet Capital låg på 90 miljoner kronor. Inför det nya året laddar Sweet Capital för en än större fond, rapporterar Di Digital. 

”Vi planerar att stänga fonden nu i vår och den kommer att vara avsevärt större än den första”, säger Christian Dörffer till Di Digital

Tidningen uppger också att strategin ska förändras. 

”Vi kommer koncentrera oss på tidiga såddinvesteringar framöver med inriktning på konsumenttjänster för mobilen. I och med att King-grundarna har byggt en av världens mest populära mobilappar med Candy Crush sitter vi på den kunskapen och har då mest att erbjuda startups som tar fram sådana produkter”, säger Christian Dörffer. 

Tidigare investeringar inkluderar Arthro Therapeutics, Dogbuddy och Earny. I november hade Sweet Capital gjort totalt 15 investeringar.

Det var i januari som Breakit avslöjade att skaparna till mångmiljardsuccén Candy Crush Saga i det tysta byggt upp ett eget riskkapitalbolag

Sebastian Knutsson, Thomas Hartwig, Patrik Stymne, Riccardo Zacconi och Lars Markgren grundade Sweet Capital med målet att bli en stor techinvesterare. 

I inledningsfasen reste Sweet Capital en fond på 90 miljoner kronor. Men planen var redan då att öka den summan rejält med nya fonder längre fram. 

”Planen är att expandera fonden och den kommer att bli signifikant större. Exakt hur mycket pengar det rör sig om vill jag inte kommentera. Men tror vi på ett bolag så har vi stora ekonomiska resurser att hjälpa till”, sade Christian Dörffer, den danske entreprenören som leder det dagliga arbetet i Sweet Capital. 

När King såldes till Activision Blizzard blev fyra av fem grundare miljardärer. Riccardo Zacconi berättade i samband med techkonferensen Sime om hur Sweet Capital föddes. 

”Jag har gjort ängelinvesteringar i många år. Med ett bolag fick jag reda på att min medgrundare Sebastian Knutsson hade investerat i samma bolag bara något år innan. När vi fick mer resurser efter uppköpet bestämde vi oss för att gå ihop och starta ett eget riskkapitalbolag”, sade Riccardo Zacconi till Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER