Finansmannen Mats Qviberg går in i ekonomisajten Realtid

Realtid Media
Finansmannen Mats Qviberg går in i ekonomisajten Realtid

Mats Qviberg. FOTO: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Får 25 procent av aktierna.

Realtid Media har haft en skakig resa sedan lanseringen för tolv år sedan och har kantats av ekonomiska problem. Förra året växte omsättningen från 2,5 miljoner kronor till drygt 4 miljoner kronor men samtidigt ökade förlusten 20 procent till 3,1 miljoner kronor.

Nu får Realtid Media in en av de svenska näringslivets kändaste men också kontroversiellaste personer - finansmannen Mats Qviberg.

Investeringen görs genom Mats Qvibergs investmentbolag Custos. I ett första steg satsar Mats Qviberg 4 miljoner kronor och får för den insatsen 25 procent av bolagets aktier. 

”Jag är jätteglad att få in Mats Qviberg som ägare men i övrigt har jag inga kommentarer”, säger Realtid Medias vd Jonas Wiwen-Nilsson.

I ett mail till de andra större aktieägarna i Realtid Media skriver Jonas Wiven-Nilsson:

”Det är med med stor tillfredsställelse jag konstaterar vår samsyn vad gäller både vision och potential. Ägandet kommer att vara mycket nära och aktivt”.

Mats Qviberg var en av huvudpersonerna när banken HQ havererade och en rad av de gamla aktieägarna driver nu en skadeståndsprocess mot honom där de kräver över 3 miljarder kronor.

Investeringen i Realtid Media leds av Mats Qvibergs parhäst, norrmannen Christen Ager-Hanssen.

”Inför och som del av investeringen har jag spenderat många timmar med Christen Ager-Hanssen. Han har också träffat ledningsgruppen var och en för sig”, skriver Jonas Wiven-Nilsson i mailet till aktieägarna där han också flaggar för att Realtid Media ska göra ytterligare två kapitalanskaffningar det närmaste året.

Läs fler artiklar
LÄS MER